Ideeën voor teambuilding

Welke spelletjes zijn geschikt voor teambuilding?

Spelletjes zijn vaak een onderdeel van de teambuilding. Een dag of dagdeel waarop het er om draait om elkaar als collega’s beter te leren kennen en/of meer begrip voor elkaar op te leren brengen. Maar welke spelletjes speel je op zo’n teambuilding dag? Welke spelletjes dragen bij aan het versterken van het groepsgevoel?

 

 

Voorbeelden van teambuilding spelletjes

Gozi.nl heeft een tool ontwikkeld waarmee iedereen in een handomdraai zijn of haar eigen gezelschapsspelletjes kan ontwerpen, opmaken en laten drukken. Voorbeelden van zulke spelletjes zijn:

  • Kwartetspel. Mag ik van jou van de afdeling administratie: Els?
  • Memoryspel. Het leukste tussendoortje op iedere teambuilding dag: even een memoryspelletje spelen. Met natuurlijk als afbeelding alle medewerkers van het bedrijf.
  • Vliegers. Leuk om te doen: vliegeren. Maar zeker zo leuk om te maken: je eigen vlieger. Gozi.nl is een van de enige bedrijven in Nederland die blanco, kant en klare vliegers levert. Het enige wat je nog moet doen is ze zelf beschilderen. Eerst samen kliederen, daarna samen vliegeren. Leuk toch?

 

Teambuilding hoeft niet duur te zijn!

Er zijn heel veel teambuilding ‘specialisten’, bedrijven of goeroes die jullie vertellen hoe je weer een team wordt. Prima. Maar wij houden het liever wat simpel. Een teambuilding dag moet een dag zijn om te kunnen leren en lachen. En spelletjes spelen daar onlosmakelijk een rol in. Dat is leerzaam, gezellig en voordelig.

 

Maak je eigen spelletjes!

Dus … kies je spelletje of spelletjes, experimenteer naar hartenlust en gratis bij het ontwerpen ervan op deze site; met eigen foto’s en volop gratis afbeeldingen en achtergronden. En gegarandeerd dat jullie straks een geweldige teambuilding dag hebben!